fbpx

Slimme Miele Tips: Zweedse balletjes

Fingerfood. Het zijn simpele gerechtjes die je gewoon met je handen mag, of zelfs moet eten. De zweedse gehaktballetjes, ook beter gekend als köttbullar – is zo een snack die bij iedereen enorm in de smaak valt. Sarah De Belder verklapt haar geheime ingrediënt zodat je deze Zweedse balletjes voortaan zelf kan maken in de combi-stoomoven. Hiermee scoor je gegarandeerd bij je vrienden! Test dit recept zeker en vast eens uit!

Benodigdheden voor zweedse balletjes

  • Half pakje TUC koekjes
  • 500 g gehakt
  • 1 ei
  • Zout
  • Chili saus
  • Peper
  • Ras el Hanut kruiden

Bereiding

  • Begin met het verkruimelen van de TUC koekjes.
  • Meng de kruimels, het gehakt en het ei.
  • Kruid het mengsel af met zout, peper, ras el hanut en chili saus.
  • Maak er dan balletjes van en verdeel ze op je Miele bakplaat. Je hebt geen bakpapier nodig, de balletjes mogen er zo op.
  • Bak de balletjes gedurende 30 min op 190°C in de combi-stoomoven (Hetelucht Plus, 25% vocht)
  • Serveer de balletjes op een bord met wat chili saus erbij.

Smakelijk!

Wil je naast deze hapjes ook nog een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert klaarmaken? Neem dan zeker een kijkje naar al onze recepten op onze blog!

Lees meer over