fbpx

Pulled pork met de Dialog Oven

Echte kookliefhebbers gaan voor topkwaliteit. De bedachtzame bereiding van de ingrediënten is wat een topchef onderscheidt – en dat geldt ook voor de Miele Dialog oven. Terwijl conventionele warmte langzaam vanaf de buitenkant tot de binnenkant van het voedsel doordringt, gaart de Dialog oven het voedsel in zijn geheel. Het resultaat: een gelijkmatig gegaard en sappig stuk vlees, vis is verrukkelijk dankzij een fijne structuur en brood maakt indruk door een perfecte korst.

Voor 6 porties | Bereidingstijd 4 uur + 48 uur marineren

Tip !

In de koelkast is de zelfgemaakte saus maximaal
2 weken houdbaar. Deze saus kan ook
heel goed als grillsaus worden gebruikt.

Voor de kruidenmix:

  • 1 theelepel paprikapoeder, edelzoet
  • 1 theelepel paprikapoeder, gerookt
  • 2 theelepels zout
  • 3 theelepels rietsuiker
  • 5 theelepels bruine suiker
  • 1½ theelepel gemalen komijn
  • 1½ theelepel chilipoeder
  • 1½ theelepel zwarte peper, vers gemalen
  • 1½ theelepel gemalen koriander
  • 1½ theelepel gemberpoeder
  • 1½ theelepel gemalen venkelzaadjes
  • 1 theelepel cayennepeper

Voor het vlees:

  • 1,8 kg varkensnek, panklaar
  • Voor de zelfgemaakte saus:
  • 2 sjalotten | fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook | fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 400 ml tomatenketchup
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel zwarte peper, gemalen
  • 2 theelepels scherpe mosterd
  • 6 eetlepels Muscovado- of bruine suiker
  • 6 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels worcestershiresaus
  • 3 eetlepels suikerbietenstroop
  • 3 eetlepels ahornsiroop

Accessoires

  • Braadfolie of 2 braadzakken
  • bindtouw
  • Universele bakplaat

Bereiding

Aanbevolen instelling

  • Functie: Automatische programma’s
  • Programma: Vlees | Varken | Pulled Pork
  • Programmaduur: ca. 140 minuten

Alternatieve instelling

  • Functie: M Chef + Hetelucht plus
  • Temperatuur: 150 °C
  • Gourmet Units: 1450
  • Intensiteit: Gemiddeld
  • Bereidingstijd: — —
  • Voorverwarmen: Uit
  • Crisp function: Uit
  • Niveau: 2

Bereiding

  • Meng de kruiden goed door elkaar. Wrijf het vlees stevig in met de kruidenmix, doe het in een schaal, dek het goed af en laat het 48 uur in de koelkast marineren.
  • Wikkel het vlees twee keer in braadfolie of in twee in elkaar geschoven braadzakken. Sluit het goed af met bindtouw en prik de braadfolie aan de bovenkant enkele keren in. Leg het vlees op de universele bakplaat en bereid het in de Dialog Oven.
  • Fruit voor de zelfgemaakte saus de sjalotten en teentjes knoflook in de olijfolie. Voeg de cayennepeper toe, verwarm alles kort en haal de pan van het vuur.
  • Meng de ketchup goed met de overige ingrediënten en voeg dit toe aan het sjalotten/ knoflookmengsel.
  • Breng het mengsel langzaam aan de kook. Roer het daarbij goed om en laat het enkele minuten zachtjes koken.
  • Breng het op smaak met zout en peper en laat het afkoelen. Dek het direct af met vershoudfolie, zodat zich geen vel op de saus vormt bij het afkoelen.
  • Laat het vlees na de bereiding ca. 1 uur in de braadfolie of braadzak afkoelen en trek het daarna met 2 vorken uit elkaar tot de gewenste grootte. Serveer met de zelfgemaakte saus.

Lees meer over