fbpx

Een voorgerecht maken in drie eenvoudige stappen? Het kan! Voor deze zalmfilet hoef je niet achter de potten en pannen te staan en kan je gerust genieten met je feestgezelschap. De Miele stoomoven doet het werk!

Kerstmenu: zalmfilet uit de stoomoven

Ingrediënten

  • 500 g zalm
  • Verse dille
  • Schijfjes citroen
  • Blaadjes gelatine
  • Hittebestendige folie

Bereiding zalmfilet

  1. Maak de kruiden schoon en week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Neem een vel hittebestendige folie, leg het stukje zalm erop en bedek het met dille en schijfjes citroen.
  3. Werk elk stuk af met een blaadje losgeweekte gelatine en vouw het pakketje netjes toe.
  4. Stoom ze (75°C, 10-14 minuten).

Benieuwd naar onze andere gerechten? Ontdek hier al onze recepten!

Lees meer over