
Tomatensoep op grootmoeders wijze
Lekkere tomatensoep op grootmoeders wijze maken? Probeer ons recept voor Oma’s tomatensoep eens uit! Speciaal voor Miele-toestellen.
Deze pavlova is haast te mooi om op te eten. Anniek maakt ze met granaatappel en pistachenootjes voor mooie kleurencontrasten. Hoedanook: deze meringue is een prachtige afsluiter van jouw feestdiner. En het meeste doe je al een dag op voorhand, zo hoef je niet de hele tijd in de keuken te staan!
Bereid de meringue: verwarm de Miele-oven voor, Hetelucht Plus 120°C. Klop het eiwit op met een snufje zout. Als het mengsel begint te schuimen, voeg dan de fijne suiker geleidelijk toe terwijl je blijft kloppen. Het eiwit moet zeer stevig en glanzend zijn.
Voeg de poedersuiker en de maïzena voorzichtig toe met een spatel.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Giet het mengsel voorzichtig op de bakplaat en egaliseer. Verlaag de oventemperatuur naar 100°C. Bak voor minimaal 1u30. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van het schuim.
Om te controleren of de meringue gaar is, kan je je hand onder het bakpapier plaatsen. Als deze hard is, is je meringue klaar. Laat de meringue de hele nacht afkoelen met de oven op een kier
Klop de room met het citroensap en de suiker op.
Stel je pavlova samen: plaats de meringue op een mooie plank, bestrijk het met de mascarponeroom en decoreer met de granaatappelpitjes en de pistachenoten.
Schrijf je in en ontvang inspirerende verhalen, handige tips en straffe acties in je mailbox.