fbpx

Drie keer toveren met 5 ingrediënten

Heb je ’s avonds tijdsgebrek en weinig inspiratie, dan weet Miele raad. Met maar 5 ingrediënten kan je al heel wat lekkers op tafel toveren. Hieronder drie recepten om uit te proberen.

Risotto met prei en zeewolf

Ingrediënten

  • 4 stukken zeewolf
  • 300g arborio rijst
  • 600g prei fijngesneden
  • 800g kippenbouillon
  • 0,5dl koffiemelk

Bereiding

  1. Neem een geperforeerde stoomovenpan en smeer deze in met olie. Leg de stukken zeewolf in de stoomovenpan.
  2. Doe de rijst en prei samen in een niet-geperforeerde stoomovenpan. Meng onder elkaar en voeg de kippenbouillon toe.
  3. Plaats de stoomovenpan met de rijst in de stoomoven en stoom gedurende 15 minuten op 120°C (of 35 minuten op 100°C).
  4. Wanneer de risotto klaar is, plaats je een deksel op de stoomovenpan. Plaats daarna de stoomovenpan met de vis bij de risotto in de stoomoven. Stoom de vis op 83°C gedurende 3 minuten per centimeter dikte.
  5. Meng de koffiemelk onder de risotto voor het serveren, zodat je een smeuïg geheel krijgt.

Kruid eventueel naar smaak met peper en zout.

Vegetarische pasta met venkel

Ingrediënten

  • 500ml passata
  • 2 venkels fijngesneden in reepjes
  • 400g -500g farfalle pasta (strikjes)
  • 2 wortels fijngesneden in blokjes
  • Een half verse basilicumplantje, fijngesneden (blaadjes en stengels)

Bereiding

  1. Leg de venkelreepjes en wortelblokjes in een diepe niet-geperforeerde stoomovenpan. Stoom de groentjes gedurende 1 minuut 120°C (of 4 minuten op 100°C).
  2. Voeg de passata toe en stoom gedurende 4 minuten op 120°C (of 8 minuten op 100°C).
  3. Leg de farfalle pasta in een niet-geperforeerde stoomovenpan van 4l of 5,7l en voeg water toe tot de pasta onder staat. Je kan eventueel zout naar smaak toevoegen aan het water.
  4. Stoom de pasta gaar op 100°C in de stoomoven. Gebruik de gaartijd vermeld op te verpakking. Giet de pasta af.
  5. Voeg de fijngesneden basilicum toe aan de saus en meng deze onder de pasta.

Kruid eventueel nog met peper en zout.

Je kan deze pasta een extra toets geven door hem nog even in de oven te plaatsen op 180°C gedurende 10 minuten. Hierdoor wordt de pasta heerlijk doordrenkt van de saus.

Bulgur met tandoori kip

Ingrediënten

  • 300g bulgur
  • 2 broccoli’s (in roosjes)
  • 4 kippenfilets
  • Tandoori kruiden
  • 2dl room

Bereiding

  1. Bestrooi de kippenfilets met tandoorikruiden. Wees voorzichtig, deze kruiden kunnen vrij pikant zijn.
  2. Rol de kippenfilets in hittebestendige folie. Leg de verpakte filets in een geperforeerde stoomovenpan. Stoom de kippenfilets gedurende 25 minuten op 90°C.
  3. Doe de bulgur in een niet-geperforeerde stoomovenpan en voeg 500g water toe. Plaats de stoomovenpan in de stoomoven en stoom op 100°C. Gebruik de gaartijd van op de verpakking minus 2 minuten.
  4. Giet de room in een bakpan, voeg nog tandoorikruiden toe naar smaak. Laat rustig inkoken. Snij de kip in schijfjes en leg deze in de tandoorisaus. Laat de kip rustig warm worden door de saus.
  5. Plaats de roosjes broccoli in een geperforeerde stoomovenpan.
  6. Voeg de broccoli toe aan de stoomoven als de bulgur klaar is en stoom samen nog 2 minuten.
  7. Serveer de bulgur met enkele roosjes broccoli en tandoorikip.

Smakelijk!