De lekkerste ijsjes maak je zelf!

Op warme, mooie dagen is niets zo lekker als een waterijsje. Verkoelend én dorstlessend! De allerlekkerste én gezondste ijsjes maak je zelf met vers fruit. Varieer met verschillende soorten fruit of geef je ijsjes een twist met yoghurt.

Verfrissende lekkernij

Van een zelfgemaakt waterijsje kan je zorgeloos genieten want ze zijn naast super lekker ook nog eens gezond. Ze zitten boordevol fruit en bevatten geen onnodige toevoegingen. Om intenser te kunnen genieten van het verse fruit, moet je de vloeistof vacuüm invriezen. Het onttrekken van zuurstof zorgt er namelijk voor dat de volle smaak én de mooie kleur van het fruit behouden blijft.. Vacumeren gaat super snel in een Miele vacuümlade. Zo’n vacuümlade is niet alleen een grote hulp bij het maken van de lekkerste waterijsjes maar biedt ook dé perfecte voorbereiding van al je sous-vide gerechten.

Voordelen van de vacuümlade

Langere houdbaarheid

Gevacumeerd blijven voedingswaren langer vers en houden hun volle smaak en kwaliteit.

Porties maken

Individuele porties maken om later in de stoomoven op te warmen of als voorbereiding op sous-vide bereidingen.

Opnieuw afsluiten

Geopende verpakkingen zoals bijvoorbeeld een zak chips kan je opnieuw goed afsluiten.

Vacumeren van vloeistoffen

Gevacumeerde vloeistoffen besparen ruimte in de koelkast. Ook marinades en slasauzen kan je vacuüm bewaren.

Marineren

Gevacumeerde marinades zijn veel intenser van smaak omdat de marinade veel beter kan indringen.

Vacumeren in een bakje

Voor levensmiddelen die gevoelig zijn voor druk (zoals kruiden, groenten en fruit) zijn de vacuümbakjes ideaal. Bovendien zijn ze herbruikbaar en dus milieuvriendelijker dan een zakje.

Afsluiten van glazen

Zelfgemaakte confituur of verse pesto zijn maar enkele van de vele voedingswaren die perfect in glas kunnen worden gevacumeerd.

Appelsiensap ijsjes

Wat heb je nodig?

  • 200g suiker
  • 80ml water
  • 2l water
  • Sap van min. 3 persappelsienen

Bereiding

  • Meng de suiker en 80ml water in een klein kookpotje en warm op op een zacht vuurtje.
  • Laat het mengsel inkoken tot er een siroop ontstaat. Zorg dat het mengsel niet veranderd in karamel.
  • Laat de siroop afkoelen.
  • Meng de siroop, water en sap in een grote maatbeker.
  • Maak van een vacuümzak kleinere langwerpige smalle zakjes door extra sluitingen te maken met de vacuumlade (hoogste smeltstand).
  • Vul  de zakjes voor max. 2/3 met het mengsel. Het gaat makkelijk indien u een grote spuit of maatbeker gebruikt.
  • Sluit de zakjes met de vacuümlade, kies voor de hoogte smeltstand en kies voor de laagste vacuümstand.

Bevries de ijsjes gedurende min. 24 uur in de diepvriezer voor consumeren.

Voor het consumeren: Knip voorzichtig een sneetje in het zakje bovenaan.

Grenadine ijsjes

Wat heb je nodig?

  • 1l water
  • Grenadinesiroop naar smaak

Bereiding

  • Meng de siroop en water goed in een grote maatbeker.
  • Maak van een vacuümzak kleinere langwerpige smalle zakjes door extra sluitingen te maken met de vacuumlade (hoogste smeltstand).
  • Vul  de zakjes voor max. 2/3 met het mengsel. Het gaat makkelijk indien u een grote spuit of maatbeker gebruikt.
  • Sluit de zakjes met de vacuümlade, kies voor de hoogte smeltstand en kies voor de laagste vacuümstand.

Bevries de ijsjes gedurende min. 24uur in de diepvriezer voor consumeren.

Voor het consumeren: Knip voorzichtig een sneetje in het zakje bovenaan.

Yoghurtijsje

Wat heb je nodig?

Minimum 500g gezoete yoghurt met smaakje naar keuze

Bereiding

  • Roer de yoghurt goed, zodat deze iets vloeibaarder wordt.
  • Maak van een vacuümzak kleinere langwerpige smalle zakjes door extra sluitingen te maken met de vacuumlade (hoogste smeltstand).
  • Vul  de zakjes voor max. 2/3 met het mengsel. Het gaat makkelijk indien u een grote spuit gebruikt.
  • Sluit de zakjes met de vacuümlade, kies voor de hoogte smeltstand en kies voor de laagste vacuümstand.

Bevries de ijsjes gedurende min. 24uur in de diepvriezer voor consumeren.

Voor het consumeren: Knip voorzichtig een sneetje in het zakje bovenaan.

Benieuwd naar wat onze sous-vide nog zoal kan? Ontdek hem in onze webshop: shop.miele.be