
Upside-down cake met kiwi
Ontdek de heerlijke, fruitige smaak van deze upside-down cake met kiwi. Een uitstekend dessert om van te genieten bij een kopje koffie of thee.
Met de Miele stoomoven of steamer heb je deze klassieker in een mum van tijd klaar. Wedden dat je gasten gaan smullen? Dit recept vind je in het Miele kookboek Stoomkoken voor iedereen, verkrijgbaar op de Miele webshop!
Smelt de boter in stukjes samen met de chocolade 3 minuten op 100°C in een niet-geperforeerde pan.
Klop de eieren met de fijne suiker tot een schuimige massa.
Giet hier het gesmolten en goed doorgeroerde chocolademengsel bij en meng alles goed door elkaar.
Giet het mengsel in een platte porseleinen stoomovenschaal. Dek af met hittebestige plasticfolie.
Stoom gedurende 8 minuten op 120°C of 24 minuten op 100°C.
Verdeel in 6 porties, serveer met roomijs, en decoreer met een pysalisvruchtje en eventueel wat chocoladeschilfers.
Laat het jou smaken!
Wil jij naast deze desserten nog een hoofdgerecht klaarmaken of wil jij andere dessertjes leren maken? Neem hier alvast ook een kijkje naar onze andere desserts!
Schrijf je in en ontvang inspirerende verhalen, handige tips en straffe acties in je mailbox.